duminică, 19 octombrie 2008

Vineri, 10 oct















Nu stiu ce am avut azi, dar m-am trezit f de dimineatza… adica stiu de ce m-am trezit asa de matinal si nu am mai reusit sa adorm la loc… pt ca un turist binevoitor a reusit sa ma trezeasca la ora 8(ora 10 in tzara) ca sa ma intrebe daca mai avem camere libere la pensiune. Of… i-am spus lui nenea si, pe aceasta cale, va spun si voua: nr de tel pt rezervari este 0720.626.555 si cereti cu d-na Ioana, adica bunica Evei…sau puteti sa cereti si cu Eva, dar ea e f ocupata cu gradinita, asa ca o puteti gasi numai dupa ora 17. Daca vreti sa faceti vreo rezervare online puteti sa dati un search pe google dupa Casa Eva din Busteni sau puteti sa intrati direct pe site-ul http://www.casaeva.go.ro/, dar ultima oara era in constructie, deci nu stiu exact ce informatii gasiti pe acolo.
Eh…daca tot m-am trezit, ce m-am gandit…de ce sa nu incepem ziua cu o sesiune (scurta, vroiam eu) de shopping? Oricum, vorbisem cu indianul de la internet café si urma sa vin azi cu laptopul golit de toate documentele ca sa-l las la ei pana maine, cu promisiunea solemna ca se va rezolva problema cu wireless-ul. Asa ca neaparat trebuia sa-mi cumpar un hard extern, pt ca am doar vreo 40 G de poze, filme, documente, muzica etc…ca omul…deci…am pornit la vanatoarea de harduri. Pt asta am fost nevoita sa merg mai departe decat fusesem eu vreodata pe jos, adica spre Liverpool Str. Nu m-am aventurat prea mult pt ca era destul de dimineatza si nu prea era multa lume pe strada. Si cum mergeam eu asa, vad un magazin pe care eu l-am crezut initial farmacie, ca in loc de Oxfam, cum se chema el, eu am vazut Oxfarm… si m-am gandit sa intru, ca sa-mi iau si eu niste Nurofen, ca ma tot culc cu parul ud si ma trezesc diminetzile (ma rog, la pranz) cu niste dureri de cap…mama, mama…
Bun, intru eu, linistita si …cand ma uit prin farmacie… pauza, ca nu era farmacie… era un magazin in care se vindeau produse pe care lumea le doneaza, adica le dau la charity…aici fenomenul chiar se poarta, iar magazinul era plin de diverse chestii, incepand cu pantofi si cizme, de toate felurile, urmand un raft cu jucarii si carti pt copii, apoi mici obiecte decorative, lumanarele, prostioare, cani, farfurii si obiecte de uz casnic(ma mir ca nu era si vreo perie de WC pe acolo, dar in rest… de toate pt toti), carti, DVD-uri, casete, discuri, niste cosuri mari cu genti, de toate culorile, marimile, texturile(mai naspa era ca se vedea ca sunt purtate, erau rupte, decolorate, mazgalite), urmau niste teancuri cu diverse sepci, caciuli, fulare, manusi etc si o multime de haine, si pt barbati, si pt femei, si pt copilasi, pe care daca le scormoneai bine si te uitai bine la ele, aveai chiar sanse sa gasesti ceva potrivit. Chiar m-am distrat, ca erau langa mine 2 tipe, tinerele, la vreo 18-19 ani, imbracate super super ciudat, adica, asa cum se imbraca fetele astea pe aici, si astea se tot mirau cat de frumoase sunt niste bluze si una tot zicea oooooooooohh, looook, look at this… so gorgeous….aaahhhhh…. look… beautiful… bla bla…oricum, alea ori erau platite de cei de la Oxfam sa faca asa ca sa atraga clientii, ori erau f f handicapate, pt ca se uitau la niste bluze oribile si la niste fuste si mai oribile( normal ca m-am dus si eu sa vad la ce naiba se uitau ele de erau asa de aproape de orgasm)… treaba lor…oricum, pana la urma nu au luat nimic…
Eu mi-am gasit totusi niste rahatisuri, ca sa nu zica astia ca sunt zgarcita si nu dau bani la charity, adica mi-am luat un glob de hartie, pe care l-am verificat pe toate partile, sa nu cumva sa aiba vreun defect si o rama foto super super haioasa, cu un mesaj elocvent: Girls rule and boys drool! Sunt f incantata de ele…si multumita ca am dat doar 2,03 lire.
Dupa asta am intrat in vreo 2 magazine cu piese de calculator si am verifica un pic si pretul pe care mi l-a cerut indianul ca sa-mi repare laptopul, adica 25 de lire…spre fericirea mea la primul magazin nu faceau asa ceva si nici nu aveau harduri externe, iar la al doilea, turcaletele mi-a spus ca ma costa 35 lire … am zis pas, dar mi-am gasit macar hardul, care costa 44,99 lire, dar mi l-a lasat la doar 44 lire… f bine, nu? Vedeti daca am dat bani la charity? M-a ajutat Dumnezeu sa gasesc un hard mare, de 160 G si la un pretz cat de cat ok… vroiam eu sa-mi iau unul din catalogul Argos, de 500 G, cu vreo 60 lire, dar era naspa in primul rand ca trebuia sa mai astept inca o zi si in al doilea rand… parca era totusi prea mare… ca doar nu am cine stie ce arhiva electronica de tinut… asta la 160 G e perfect…sa speram ca o sa fie bun, ca o sa functioneze bine, si ca o sa-mi repare si mie indianul wireless-ul, ca m-am saturat deja de internetul lor cu 1 lira pe ora…eh… daca tot am terminat si cu hardul, am mai dat o tura si pe la magazinele de cosmetice, doar asa, sa mai casc un pic ochii, dar apoi am fugit acasa ca sa incep sa golesc laptopul. In drum spre casa m-am oprit un pic si la o sucursala Natwest, ca sa vad ce conditii trb sa indeplinesc pt deschiderea unui cont, dar, dupa ce am stat vreo 10 min sa astept sa termine negroteiul de la informatii clienti cu arabetele din fatza mea, mi s-a spus ca imi trebuie neaparat sa fac dovada domiciliului cu o factura… nu are rost sa ma complic asa de mult, tinand cont de faptul ca nu stau decat pana in luna mai… prea mare trambaleala… deci…m-am carat si i-am lasat in plata Domnului… o sa ma duc la Hallifax ca acolo nu-mi trebuie nici o factura. Sa zica merci ca ma las pe mana lor, ca toate ziarele nu scriu decat despre crash-ul de la Burse, deja in The London Paper e o rubrica cu bancuri despre criza prin care trece acum economia britanica(f haioase, imi pare rau ca nu le-am si retinut… poate alta data), iar in fiecare nr din ziar mai apare cate o poza cu cate un broker care ba se ia cu mainile de par, ba zace, suparat, cu capul pe un birou…si tot asa… ma rog, la banii mei, aia multi, chiar ca nu ma poate afecta crash-ul lor in nici un fel.
Buuun…si cum ma indreptam eu agale spre casa, iata ca, asteptand culoarea verde la un semafor, aud in dreapta mea 2 barbati vorbind in dulshele grai moldoviniesc… si, cand ma uit mai bine, unul deja traversase, iar celalalt striga dupa el, ca el nu mai vine, ca isi baga p**a, ca are vin si acasa la el si ca ii e lene sa mai vina… ca or sa se vada ei luni, la un spritz… si pleaca apoi pe drumul lui, admirand cu nesatz fundul unei tinere negrese care a trecut pe langa el si…dupa cum era si normal, se scarpina un pic intre picioare si isi aranjeaza un pic bijuteriile de familie, ca sa fie sigur ca sunt tot in ordinea pe care le-a lasat Mama Natura. Doamneee… si aveau astia 2 niste fetze, de lesinai de ras… amandoi mici de statura, bucalati si un pic burtosi, rosii in obraji, imbracati in niste salopete de lucru super jegoase, murdari de praf peste tot, nerasi, incaltati cu niste adidasi d-aia misto, Pila si Abibas… ce mai … ti-era mai mare dragul sa te uiti la ei…
Cand in sfarsit am ajuns acasa m-am apucat de transferat fisierele pe noul hard. Spre norocul meu functioneaza absolut perfect, dar se pare ca abia diseara cand ma intorc de la facultate o sa pot sa duc laptopul la Indian, la reparat, pt ca unele fisiere sunt f mari si o sa dureze cateva ore pana vor ajunge la noua destinatie. Asa ca, l-am lasat sa-si faca treaba si am fugit la facultate.
Aici, profa m-a cam dezamagit, ca ne-a dat deja temele pt mid term exam si pt examenul final si sunt de facut in grup, deci chiar nu o sa-mi placa. Si mai trebuie sa facem si o prezentare in Power Point… si nici aia nu o sa-mi placa… si mai trebuie sa ne facem si un dosar cu tot felul de reportaje interesante sau articole pe care le gasim prin reviste… si sa-l impartim pe sectiuni: arta, sport, muzica, bla bla… deja ma cam acrise, nu prea ma incanta nimic din ce vroia ea sa facem, dar asta este… am intrat in hora… cu siguranta o sa joc pana la capat.
Singura veste cat-de-cat buna a fost ca saptamana urmatoare o sa mergem la Muzeu sa vedem niste expozitii, ca e moka, dar daca vrem sa asistam si la o cuvantare pe care o sa o tina una, Suzie nu-mai-stiu-cum, trebuie sa platim 6 lire. M-am gandit ca o sa dea bine daca ma duc, asa ca normal ca am platit… de fapt, toate gagicile din grupa si-au luat bilete, desi, sunt sigura ca, in afara de profa, nimeni nu stia cine dreaq e Suzie asta… dar o sa aflam peste o saptamana, nu-I asa?
Am bagat viteza spre casa, sa vad daca a terminat laptopul de trimis toate datele spre noul hard, dar a mai durat inca jumatate de ora, deci abia pe la 22:30 am ajuns si eu la net… si au stat nene indienii aia calare pe laptopul meu pana la 12 noaptea, cand se inchidea internetul… si tot nu i-au dat de cap, desi baiatul de la service (nici nu i-am retinut numele)ma asigurase ca in fiecare zi vede asa ceva si ca nu-I problema… o sa se resolve… normal ca nu s-a rezolvat, ca ar fi fost prea usor, pt ca e o problema la sistemul de operare, ca XP-ul meu nu e unul original si ca o sa ma coste de fapt 50 lire sa imi instaleze un XP cu lincentza si sa-mi instaleze si placa de baza(pt ca m-am jucat eu ieri la un rahat de program si au reusit sa dezinstalez toata placa de sunet, de nu se mai auzea nimic)… ma rog… ce sa fac? I-am zis ca da, nu e nici o problema, dar macar sa-l faca. A ramas ca ma suna el maine si imi zice ce a facut… sincer… deja am ceva indoieli…

Niciun comentariu: