vineri, 31 octombrie 2008

Miercuri - 29 octombrie - Shopping de lux































Ziua de azi mi-a placut la nebunie...nici nu mai conteaza ora la care m-am trezit, ora la care m-am gandit sa ma si dau jos din pat, faptul ca am stat la Halifax la banca o jumatate de ora, doar ca sa-mi verifice din nou adresa si sa-mi confirme ca IBAN-ul o sa mi-l trimita prin posta abia peste o saptamana... nimic nu mai conteaza si totul paleste in fatza a ceea ce o sa va povestesc mai jos.

Azi am simtit cu adevarat ca sunt la Londra, am colindat magazine de lux, magazine in care nu am sperat vreodata ca o sa calc... sau nici macar nu am crezut ca o sa calc. Si asta multumita Ayeshei, care mi-a dat un sms, ca e la Harrods, la un interviu si poate pot sa ajung la 16:30 la Harvey Nichols, la et.5, la un sushi bar. Normal ca da... ca doar nu eram nebuna, mai ales ca vroiam sa discut cu ea si ce descoperiri facusem in legatura cu concursul de frumusete pt fetite si tot asa. Din pacate am intarziat un pic pt ca am avut treaba la Halifax, dar tot ne-am intalnit, doar ca la parter, nu la et.5. Ideea era sa mergem sa colindam magazinele, dupa cum ne spusese Tim, proful de Luxury goods management, sa pipaim hainele, sa observam magazinele, clientii si tot asa...iar profa de vineri, de la Trends Management ne pusese sa colindam magazinele ca sa observam ce lucruri sunt la moda, ce se regaseste la cati mai multi designeri...pai si atunci, asta am facut. De mentionat ca marti spre miercuri nu am dormit, doar am atipit cateva ore de dimineatza de la 10:30 si pana pe la 13:30, deci nu f mult... de mancat nu am mai mancat, ca nu mai aveam timp sa ma intalnesc si cu Ayesha si sa ma mai duc si la banca...asa ca eram si nemancata si nedormita, daaaar... nu am simtit nimic, nici foame, nici sete, nici frig, nici cald...absolut nimic... cumparaturile in magazinele de lux sunt fenomenale...acum le inteleg si eu pe vedete...toata ziua la cumparaturi... viata frumoasa frate, nu gluma...

Deci... in Harvey Nichols sau Harvey Nick's cum i se mai spune, nu am stat prea mult, pt ca vroiam sa vedem intai magazinele de lux de pe Sloane Str. care urmau sa se inchida in jurul orei 18:00, deci mai aveam doar jumatate de ora la dispozitie. Dar, oricum, am vazut un pic din parter, care era numai cu cosmetice de lux, imi amintesc ca am vazut un stand Lancome, Loreal si ... am uitat, nu mai stiu, dar oricum, toate standurile aveau o multime de testere si cate un scaun, iar daca vanzatoarele te vedeau interesata de ceva cosmetice, te pofteau sa iei loc, te machiau, te aranjau, te parfumau...si... de sila, de mila, de rusine, tot trebuia sa cumperi ceva. Oricum, de cum se deschideau usile si intrai in magazin, te luau de nas o multime de mirosuri de parfumuri, combinate de la toate firmele de acolo... chiar mi-a adus aminte de un filmuletz cu Mr.Bean care a intrat intr-un super market si cand a ajuns la raionul cu parfumuri i s-a facut rau de atatea mirosuri si a inceput sa mearga in patru labe pe podea ca sa evite amalgamul de miresme... Oricum, super tare...

Ne-am indreptat spre D&G, dar magazinul pt barbati...absolut superb...italienii astia sunt dati dreaqului, ce sa mai discutam. Aveau pana si adidasi D&G cu steagul Italiei pe ei...vanzatorul a inceput sa se dea la Ayesha, ca poate ies impreuna, pe yacht-ul lui, iar ea, finutza, l-a intrebat de unde este, pt ca prostul vorbea prost engleza, dar vorbea prost si italiana... si sa ne spuna ca el de fapt e spaniol si ca doar se preface sa are accent de italian ca asa scrie in job description...Stupid... ma rog, eu nici nu m-am uitat la el, ca avea capul mare si ceafa de bulgar, deci nu sunt sigura ca era chiar spaniol...treaba lui... oricum, am observat care era trend-ul la costumele de barbati: revere f inguste, doar de vreo 2 cm latime, cravate f inguste, pantaloni f stramti... cam asa ceva. Am iesit si ne-am indreptat apoi spre Gucci...Doamnee! Ce magazin splendid... si ce haine, ce materiale, ce blanuri de astrahan si de nurca care faceau o haina sa coste 12.500 lire sterline, ce sandalutze numai cu barete, cu toc de 10-12 cm, care erau vreo 300-400 lire, in functie de ce brizbrizuri aveau pe ele, ce rochitze superbe, ce materiale fine si imposibil de spalat la masina, ci doar la curatzatoria chimica... ce mai... de vis... am mirosit si parfumurile, ne-am pus si ochelarii, ne-am admirat in oglinzi...absolut superb. Toate articolele din piele aveau tzinte, dar nu d-alea finutze, ci mari de tot, iar gentile in continuare sunt supradimensionate, la fel ca si tocurile pantofilor, sandalelor si cizmelor. Am gasit si la Gucci, la fel ca la D&G, adidasi cu steagul Italiei pe ei... lipsa de imaginatie...:(

Am iesit si am traversat vis-a-vis, la Louis Vuitton... super tare, din nou. Aici ni s-au aprins primele beculetze referitoare la trend: la LV sunt peste tot floricele, pe pantofi, pe ochelari, pe rochii, pe haine, pe veste, blanurile au revenit din nou, am gasit si aici o haina de nurca, la fel ca la Gucci... era asa de moale si de pufoasa de iti venea sa o mangai ca pe o pisica. Au inceput sa se defineasca si culorile, peste tot mov, rosu si diversiuni pe aceeasi tema... deci... am inceput sa ne cam prindem cum sta treaba.
Cand am iesit am traversat sa vedem Chanel-ul, dar deja inchisese, dar in vitrina erau aceleasi lucruri rosii, mov, blanuri, motive florale si tot asa. Am intrat apoi la Bottega Veneta, un super magazin exclusivist si mi-am adus aminte de o italianca de la noi de la curs care locuieste in orasul asta si zicea ca ea e mirata ca aude de firma asta, pt ca la ei in oras nu are magazin deschis... pai normal, daca sunt saraci...aici am vazut niste genti absolut superbe, divine, din piele de strutz, din piele fina de sarpe, de crocodil, pantofi la fel de superbi, bijuterii din aur alb, din aur rosiatic, din aur galben... superbe, absolut superbe.
Din pacate asta a fost ultimul magazin pe care l-am mai gasit deschis... asa ca am luat-o la pas pe Sloane str. am mai facut un pic de window shopping, dar tendintzele erau aceleasi. Asa ca ne-am dus sa mancam. Am ajuns pana in capatul strazii si am vazut ca deja unele magazine incepusera sa fie decorate cu ornamente de craciun, cu luminitze, cu mosi si reni...f simpatici. Am vrut sa vizitam Saatchi Gallery, dar era inchisa pt ca se desfasura nu stiu ce private event, asa ca am intrat la Zara, care avea intr-o parte o sectiune specializata in decoratiuni interioare, adica Zara Home. Nu m-a lasat inima si mi-am luat si eu un cosuletz impletit, ca sa-mi pun prostioarele, ca tare era frumos... si nu era decat 4 lire.. iar apoi am luat un bus pana la Regent str, langa Piccadilly Circus, pt ca prin zona aia, pe langa Zara, erau numai baruri si restaurante scumpe, ca eram deja in Kensington.

Am admirat cladirile si magazinele din Regent Str. iar apoi am facut dreapta pe o stradutza si am gasit un baruletz care se chema The Diner si servea mancare americana. Vai ce buna... mi-am luat un burger cu peste, dar pestele era de fapt o mare bucatzoaie de somon roz, facut la gratar, absolut delicios. Alcool nu am baut, pt ca ne-am tratat cu cate un milk-shake enorm, dar si ala excelent. Eu mi-am mai luat niste chestii f bune, se chemau potato skins, si exact asta erau: coji de cartofi, cu un strat de jumate de centimetru de cartof inca pe ele, cu branza deasupra si bagate la cuptor. Absolut mortale... auzi... sa mananci cartoful cu tot cu coaja... super bun. Iar Ayesha si -a luat onion rings... minunate si alea... de cand astptam sa incerc. Toata masa ne-a costat vreo 30 lire, adica 15 ea si 15 eu... Restaurantul era f pitoresc, nu f mare, dar nici mic cat ala chinezesc sau ala coreean. Erau o multime de sticle de bauturi la bar, iar decoratiunile de Halloween nu lipseau. Lumanarele, dovleci... tot tacamul.
Pe la 21:30 am pornit spre Oxford Str, ca la 22:00 se opreste metroul pe linia Victoria, asa ca nu mai avea cu ce sa ajunga acasa Ayesha. Am admirat cladirile si stradutzele din cartierul Soho, am ras ca strada pe care mergeam se numea Carnaby, iar eu i-am zis ca e usor de tinut minte, ca mie imi place de comisarul sef Barnaby, din Midsomer Murders si mi-a zis ca si ei ii place... asa ca, din vorba in vorba, am ajuns si la statia de bus. Pt mine deja a inceput sa fie destul de usor de ajuns acasa, ca am inceput sa invat si eu denumirile statiilor din jurul casei si denumirile strazilor si tot asa, deci am luat 98 pana la Hornborn, iar de acolo am stat vreo 20 de minute sa astept 243, care ma lasa exact la coltul strazii mele... si mai stiam eu ca d-ala cu etaj, asa ca mai admiram un pic si imprejurimile noaptea.
A fost super misto ziua de azi, mai ales ca nu-mi facusem absolut nici un plan... iar realitatea a depasit cu mult asteptarile.
Noapte buna... ca la mine s-a facut deja ziua...

Niciun comentariu: