joi, 6 noiembrie 2008

Miercuri - 5 nov - SOCA Dance & Obama Wins!








Gata... munca la proiectul cu fashion, cat-walk si alte d-astea se apropie de sfarsit. Am muncit toata noaptea la el, ca profu vrea un raport de 3000 cuvinte, iar noi pana aseara aveam o multime de tabele, grafice, liste si listutze, poze, pozutze, idei care trebuiau puse la un loc... dar nimic concret... asa ca cine putea sa fie cel mai potrivit pt povesti? Subsemnata...

Asa ca am luat frumos toate listele, toate mailurile, toate ideile tuturor si am incercat sa le pun frumos in pagina, am incercat sa ma rezum la cele 3000 de cuvinte, desi mi-a fost f greu... E asa frumos si asa de placut cand gasesti sa faci ceva care iti place, care te pasioneaza... eu personal nu am somn, nu ma gandesc decat la petrecerea respectiva, cum sa avem de toate, cum sa facem totul cat mai deosebit... si sa luam o nota cat mai mare.

Pt o impresie artistica perfecta m-am gandit ca nu e mare tragedie sa scot la imprimanta color raportul pt prof, ca sa le dau peste bot tuturor, asa ca am dat o fuga pana la Currys, un magazin de electronice, si am luat un cablu care face legatura dintre imprimanta si laptop. Sincer, cei 15 £ mi s-au parut un pret exorbitant pt un rahat de cablu, dar ce sa fac... chiar trebuia sa-l iau azi...

Pe drumul spre casa m-am oprit intr-un magazin de produse cosmetice pt negrese Afro shop, sa-mi iau un balsam, ca apa cu clor nu pot sa spun ca imi face parul prea matasos... A fost haios indianul de acolo, ca magazinul era al unui indian, nici decum al unui negru sau a unei negrese, dupa cum era de asteptat... Ma intreaba asta ce vreau, ii explic ce caut si imi zice ca aici nu au decat Head and Shoulders ca produs pt white woman, ca aici e magazin pt black woman... mamaaa... mie mi-e f frica sa mai folosesc cuvinte d-astea black people, white people, negru sau nigger... ca cica e f rasist... asa ca am gasit un inlocuitor perfect pt toti care au alta culoare decat mine: ciori... cuvantul asta chiar ca nu seamana cu nimic, nici in engleza, nici in alta limba(sper) asa ca m-am obisnuit sa-l folosesc... daca e nevoie.

Aaa... eram si cam sictirita din cauza ca mi s-a stricat fermoarul de la geaca neagra, iar la paltonul gri imi lipsea exact al treilea nasture, direct pe piept... acasa, la Bucuresti, nu a fost chip sa dam de urma nasturelui... asa ca ... azi am facut ceva intr-un domeniu in care ma pot considera virgina... AM CUSUT NASTURI... m-am dus la un magazin de textile, ca stiam sigur ca trebuie sa aiba nasturi si am si gasit... Am tot evitat excursia pana acolo pt ca magazinul cu pricina este pe strada aia minunata cu miros de peshte peste tot... dar nu prea mai aveam ce sa fac... cu ce naiba sa ma imbrac? Asa ca mi-am cumparat 6 nasturi, ca unul e de rezerva, l-am cusut deja pe partea interioara a paltonului, iar la facultate, a doua zi, Milk deja mi-a spus ca-i place mult paltonul meu... deci, daca macar un om a fost impresionat de palton, atunci merita 10 minute si 1,5£ sa cumpar si sa cos 5-6 nasturi, nu?


Dupa ce am terminat treaba cu nasturii, m-am imbracat si am fugit la sala, ca astazi era un curs de SOCA Dance, urmat de un bufet cu mancare din Caraibe... sincer, m-am dus mai mult pt mancare, ca de SOCA Dance nu stiam nimic... stiam doar o melodie care se chema asa, chiar am gasit-o pe Youtube, si o sa o scriu si aici, ca sa o am ca amintire: http://uk.youtube.com/watch?v=SALgXnL61gY. Acum cand aud cuvintele din cantec imi dau seama ca e din Caraibe dansul, ca se vorbeste de plaja si tot asa. Dar am mai cautat eu pe net si am vazut ca e un ritm traditional din Trinidad Tobago... super tare. Mi-a amintit acum si de Lambada, melodia copilariei mele, pe care o dansam in fatza blocului, ca vecinul de la parter scotea casetofonul pe geam si noi dansam... ce misto! si acum, cand imi amintesc, ma bufneste rasul. Oricum, am cautat-o si pe asta pe net si am gasit-o pe Youtube imediat; iat-o aici: http://uk.youtube.com/watch?v=5AfTl5Vg73A si... asta e cea mai tare parte, am gasit si lectii de lambada... asa ca, fetelor, va rog sa luati aminte si sa-i innebuniti pe baieti in discoteca, cu prima ocazie cu care ajungeti pe acolo. Deci...lectii de lambada: http://uk.youtube.com/watch?v=B7wXDKP-kj4&NR=1.

Dar, deja am luat-o prea mult pe aratura... sa revenim din Caraibe aici, la Londra, la sala de sport, la cursurile de SOCA Dance, la care, evident, am intarziat 10 minute. Ma rog, chiar ma bucuram, ca nu aveam nici un chef de nici un curs... dar, dupa 5 minute de dans, nu mai vroiam sa se termine.

Sala de aerobica are un perete intreg de geam, astfel incat se vede f bine tot ce se intampla inauntru... cand am ajuns acolo, am ramas masca...chiar vroiam sa plec, ca parea totul prea greu... erau vreo 10 gagici, cu niste basmalutze colorate in maini si dansau, isi unduiau soldurile, se lasau pe vine, se ridicau... pareau ca astea chiar stiau ce fac, asa ca ma gandeam ca nu o sa pot sa fac eu asa ceva, cu genunchii mei rebegitzi... dar totusi am intrat ca eram curioasa sa vad pe ce muzica dansau, ca nu se auzea, si vroiam sa vad si cum arata profa.

Spre suprinderea mea nu era nici o profa, ci un prof, un negru d-ala cel mai inchis la culoare, negru - negru - negru, cu codite rasta in cap, la vreo 35-40 de ani, imbracat intr-un maieu negru, cu semnul Nike, mic, rosu, pe piept, in stanga, cu o pereche de pantaloni de trening, dar d-aia largi, trei-sferturi, ca sa poata omul sa se cracaneze, sa se lase jos, sa se ridice... chestii d-astea grele...Bai si dansa asta cum nu mai vazusem decat prin videoclipuri d-alea de raegge... muzica era dementiala, asa ca am intrat si eu in formatie, in primul rand, normal... si vreau sa va zic ca am invatzat si un dansuletz, apoi ne-a invatzat nebunul sa dansam si intre noi, in pereche, deci m-am distrat la maxim...nici nu-mi mai ardea de mancare, dar eram rupta de oboseala dupa o ora, lac de apa, ca stiu ca imi ziceau negresele de langa mine, femei serioase, trecute de 50 de ani, sa iau niste servetzele, sa ma sterg pe fatza, ca eram rosie, ca un cur de maimutza... Miscarile erau f usor de facut, mai ales pt noi, astia din Romania, obisnuiti sa dansam si pe manele, si pe muzica arabeasca, care solicita miscari din solduri.

Profu' era haios ca ne repeta versurile cantecelor, canta si el odata cu CD-ul, si chiar daca la inceput eram toate varza, va dati seama, el ne arata intai cu incetinitorul, iar apoi rapid, de ne incurcam toate si ne hlizeam de cat de varza eram toate...

Una dintre melodiile pe care mi-o amintesc este se numea Party Animal, asa ca normal ca va las aici si link-ul, ca sa vedeti cum suna si sa vi-l inchiputi pe prof cum canta, dezinvolt, relaxat... si mai zicea si la rastimpuri cate un UUUUU/UUUUU UUUUU/UUUUU(o sa auziti in melodie la ce ma refer)... http://uk.youtube.com/watch?v=Pp7u-CcSO3E..

Vai, si mai erau niste miscari de ne-am cracanat toate de ras, ca porneai in fatza, intr-un fel de mers leganat, dar cu genunchii indoiti la maxim, si mai trebuia sa dai si din maini, si din umeri, sa mai falfai si basmaua aia... iar drumul inapoi trebuia sa-l faci cu spatele, si sa dai din fund, in sus si in jos... Profu'facea f misto figura asta, dar pt noi, astea varza, era f f solicitanta, ca doar nu eram toate Beyonce...

La un moment dat profu mi-a spus ca avem esarfe la fel, iar a mea reprezenta chiar steagul jamaican... o am si acum, ca am primit-o cadou toate cand s-a terminat cursul si ne taram usor, spre iesire, cu gandul la mancarea care ne astepta acolo.

Mancarea nu m-a dat pe spate, adica intr-un fel sunt fericita ca nu erau cine stie ce moluste sau porcarii d-alea scarboase, fructe de mare sau cine stie ce alge. Era un platou cu salata d-aia Iceberg, care imi place mie mult de tot, ca e de fapt o salata normala, dar are frunzele mai tari, mai crocante...exact cum e salata verde de la MC sau KFC. Si salata asta mai avea doar niste felii de castraveti inauntru si morcovi rasi, deci nu era nimic scarbos. Mai era un platou cu salata de cruditati, d-aia cu telina, morcov si mar ras, care era super dulce si buna; in mijloc era un bol imens cu orez fiert, care avea si niste boabe de fasole rosie prin el... bun, nu pot sa zic ca nu, dar mie combinatia de fasole cu orez mi se pare mancarea saracilor, ca o punga de orez e 2,5 RON acasa... Si mai era o tava d-aia mare, metalica, cum era la noi la cantina, in care erau multe bucati de pui, facut cumva la cuptor, f f fraged, dar cu niste condimente ciudate pe el, negre, dar nu iuti, cum e piperul, ci doar aromate...ma rog... conteaza ca a fost bun. Iar de baut au fost vreo 3 carafe cu un suc roze, dar habar n-am ce fruct era acolo, ca la cat de rupta eram, nici nu mai simteam gustul.

A venit si profu, a stat de vorba cu alea mai batrane, care se "udasera" toate, va dati seama... iar eu m-am asezat langa o chinezoiaca, care am aflat ulterior ca e de fapt japoneza, o cheama Tinatzu si vine la sala asta de ... tineti-va bine... de 5 ani!!! Hai frate, m-a dat pe spate... pai eu o luna daca ma duc la sala deja mi se pare ca am nevoie sa mi se ridice cel putin o statuie de bronz si cel putin in fatza la McDonalds, in fatza la Unirea. Ma intreb daca eu peste 5 ani o sa pot spune asa???

Ma rog, am terminat de mancat, a ramas ca ne mai vedem la sala(ma refer la japoneza), iar proful, inainte sa plece, ne-a dat un fluturas cu un eveniment ce va avea loc pe 7 decembrie, intr-o sambata, de la 2 la 6 PM, un fel de maraton de SOCA dance, de 4 ore... normal ca ne-am inscris toate, ca 10 lire chiar nu mai conteaza, nu-i asa? Decat pe mancare, mai bine pe dans... Ne-a intrebat daca ne-a placut, normal ca toate am fost f incantate, ca e absolut mortala, iar miscarile nu sunt asa de grele cum pareau la inceput, trebuie doar sa prinzi ritmul. El nu e prof permanent la noi la sala, o sa fie doar daca o sa scriem noi in hartiutzele de recomandari ca ne-a placut cursul...pai normal ca o sa scriem, de ce nu? Oricum, ne-a dat tuturor cate o carte de vizita si a ramas sa ne revedem cu totii pe 7 decembrie, la maratonul de dans SOCA...iata si adresa de la website-ul lui; nu va lasati pacaliti de poza de pe site, ca e facuta cu el stand cu spatele la camera, pt ca la fatza e tare naspa, iar lumina galben-aurie ii mascheaza perfect culoarea naturala a pielii: http://www.bodybylaw.co.uk/home.htm.

Bineee... cursul s-a terminat, dar piscina aia din dreapta mea tot imi facea cu ochiul, ca platourile cu mancare erau intr-un loc unde se bea cafeaua, un fel de loc de relaxare, cu masute, cu fotolii, cu tv, loc din care se vede perfect piscina... asa ca m-am dus, m-am schimbat si m-am dus la balaceala. Nu am vrut sa ma omor prea mult cu firea, asa ca am stat doar vreo 30 minute la bazin, am tot facut ture de colo pana colo, cand ca broasca, cand pe spate, ca delfinul, cum ma pricepeam si eu, ca nu sunt experta la capitolul asta, dar nici nu ma fac de ras. Sunt absolut normala, dar tare as vrea sa invat si eu sa inot un mai spectaculos, ca broasca asta nu se vede deloc misto in piscina asta atat de puternic luminata... sa vad... o sa-i mai inspectez pe astia care se dau pe aici profesionisti si poate invatz ceva de la ei, poate fur cateva miscari... momentan, raman la stilul Bras...:)

Bun, cand deja am inceput sa simt sa ma ia ametzeala de la atatea ture, am iesit din piscina si m-am bagat repede la caldurica, in jacuzzi, ca apa de aici e tot timpul un pic mai fierbinte decat apa din piscina, care azi avea 27 de grade...

Dupa vreo 3 ture de jacuzzi, cred ca fiecare sesiune are vreo 3-4 minute, ca dureaza ceva timp... m-am gandit ca deja sunt a 3-a oara aici si nu am incercat si eu saunele, ca sunt 2: in una e intuneric si in una e lumina mov...am incercat-o pe aia cu lumina mov, ca am vazut ca era o singura persoana tolanita pe o treapta d-aia, asa ca am intrat si eu, incet, am tras aer d-ala cald in piept... buuun...avea aroma de menta... mi-am intins prosopul pe o treapta f f sus si am stat vreo 10 minute... m-am simtit cam aiurea, ca atunci cand m-am intins pe burta, pe prosop, mi-a alunecat degetul mare de la piciorul drept pe marmura aia uda si a scos un sunet exact, dar exact ca o mare basina... am zis ca mor... cum dracu sa-i explic eu aluia care statea pe treapa de jos, ca de fapt eu nu am facut nimic, ca doar mi-a scartzait degetul... cine dreaq ma credea? Acum cand scriu asta, chiar ma amuza f tare si pe mine, dar atunci, eram disperata, muream de rusine, ce mai!!

Ma rog, m-am facut ca nu s-a intamplat nimic(pai chiar nu se intamplase nimic, nu? era doar in imaginatzia mea...) dar noroc cu aburul din sauna si cu lumina difuza, mov, ca nu se vedea cat de tare ma inrosisem la fatza... mi-era o rusine, de-mi venea sa mor, simteam ca-mi iau foc urechile... ala a iesit dupa 2-3 minute, iar eu stateam cu ochii pe ceas, ca nu cumva sa depasesc naibi alea 10 minute regulamentare de stat la sauna si sa ma imprastii pe acolo, pe jos, cand vreau sa plec... Dar, vaaai ce greu este sa incerci sa-ti pastrezi ochii deschisi la sauna sau la jacuzzi, cand in ultimele 48 de ore nu ai dormit decat vreo 6... cand s-au scurs minutele m-am scurs si eu spre iesire, m-am aranjat, mi-am pus noua achizitie pe cap, o palarie neagra(1 £) si o esarfa roz in jurul ei(tot 1£), ambele luate din piata, odata cu nasturii, ca nu vreau sa dau naibi intr-o meningita, abia spalata pe cap si iesita afara, in racoarea noptii de noiembrie.

Din statia de bus am vazut artificii deasupra bloculetzelor si m-am gandit un pic ...cu ce ocazie??? Pai cum nene cu ce ocazie?? Azi 5 noiembrie este o zi memorabila pt tot universul: SUA si-au ales primul presedinte negru... pai f bine, ce conteaza culoarea... nu inteleg si nu o sa inteleg niciodata. E omul destept? E serios? Pare de incredere? DA! F bine... pai atunci alegeti-l! Ce tot atata invarteala in jurul cozii? Decat McCaine, care are 72 de ani, deci moare sigur pana la sfarsitul mandatului, mai bine Obama, nu? Din pacate se zvoneste ca Obama o sa aiba aceeasi soarta ca a lui Kennedy, ca o sa-l impuste careva, ca e prea controversat... saracul om... ma uitam acum la poze, ca vroiam sa aleg ceva haios, dar m-am razgandit... o sa aleg ceva serios, demn, distins, ca mie asta imi inspira omul asta, cu o familie frumoasa, normala, care sper sa aduca un pic de echilibru in lumea americana, marcata de vicii si abuzuri

Si ca tot suntem la capitoul "vicii si abuzuri" care e atmosfera electorala in tzara? Cine mai candideaza in afara de Basescu - cheliosul? Am citit ca Tiriac-mustaciosul si Isarescu - clapaugul... vreau sa stiu mai multe... astept informatii de la voi, ca in ziar uite ce scrie: http://www.google.co.uk/search?hl=en&q=candidati+la+presedentie+2008&btnG=Search&meta.

Dar... sa revenim la oile noastre...

Dupa ce m-am lamurit cum sta treaba cu alegerile, cu Obama si cu veselia de la mine, de aici, din Harlem-ul londonez, am stat un pic, m-am uitat la artificii, si nici nu mi-am dat seama cand am ajuns acasa.

Am stat la discutii online cu colegii de echipa pana la 3-4 dimineatza, ca sa stabilim ultimele detalii pt maine, la prezentare. Ca de obicei, m-am oferit sa strang variantele finale pt prezentarea in Power Point si pt. lucrarea pe care trebuie sa i-o dam profului, dar tot mi-a mai ramas ceva naspa de facut, ca aveam limita de 3000 cuvinte, iar noi aveam peste 4000...deci trebuia sa sterg 1000 cuvinte... Delicata treaba, ca nu vroiam sa jignesc pe nimeni, dar nu vroiam nici sa sterg ceea ce produsesem eu in ultimele 2 saptamani, noapte de noapte... asa ca am gasit un artificiu, am pus in Anexe cateva parti din lucrare, adica partea cu bugetul petrecerii pe care trebuia sa o organizam, partea cu mostra de invitatie la petrecere, partea cu comunicatul de presa... iar numaratoarea cuvintelor am facut-o fara prima pagina, pe care erau numele noastre (4 persoane), titlul si numele profului... bla bla ...chestii d-astea... si nr final de cuvinte a iesit 3340... eram cat de cat aproape de alea 3000 cuvinte, ca se puteau scrie plus sau minus 10%...deci am fost aproape... am depasit un pic, dar asta doar pt ca suntem prea destepti, prea creativi, prea buni... nu din alte motive...sper sa aiba si proful aceeasi parere despre noi maine...

Bineeee, toata bibileala la lucrare m-a facut din nou sa ma culc la 7:30, dar de data asta chiar am reusit sa ma trezesc devreme, adica la 12:00, pt ca trebuia sa printez lucrarea, sa mananc si eu ceva, sa ma aranjez si sa ma intalnesc cu echipa la 5, la facultate...

Despre astea... maine...


Ciao

PS. Si uite asa, de la revedere si noapte buna, va mai las un link cu SOCA music, ca nenea asta care canta seamana f f f bine cu proful de dans, adica nu am glumit cu nimic cand am spus ca e tare tare negru si cu coditze. Enjoy...

http://uk.youtube.com/watch?v=bXsJtCP_dCs&eurl=http://www.socafreak.com/soca-music-videos.html

Niciun comentariu: