marți, 9 septembrie 2008

Ultima carte citita


Cu 3 zile in urma o colega mi-a dat sa citesc o carte care pot sa spun cu mana pe inima ca mi-a schimbat cu 180 de grade modul in care am gandit pana acum(sper doar sa nu uit prea repede invataturile pe care le-am adunat din ea, ca eu asa fac tot timpul). Este vorba despre cartea The Secret, scrisa de Rhonda Byrne, in colaborare cu o multime de specialisti, doctori, oratori si profesori. Cred ca au fost alesi pe spranceana, cei mai "cu har" oameni cu putinta, pentru ca rezultatul final este absolut minunat. Nu mai vroiam sa o las din mana pt ca eram curioasa sa vad despre ce este vorba... si cand am aflat ca Secretul este de fapt un lucru f simplu care se numeste :LEGEA ATRACTIEI m-am mirat cat de simplu si usor se pot face lucrurile daca stii sa gandesti pozitiv si sa atragi spre tine fortele Universului.


La sfarsitul cartii scrie cate un pic despre fiecare dintre cei care au ajutat-o pe Rhonda sa realizeze aceasta carte si mi-a facut o mare placere sa-l descopar printre colaboratori pe John Gray, doctor in filozofie, autorul delicioasei carti "Barbatii sunt de pe Marte si femeile de pe Venus", bestsellerul nr 1 in domeniul relatiilor din ultimul deceniu. Cartea lui am citit-o intr-un moment in care relatia mea cu partenerul cu care eram deja de 4 ani deja ajunsese intr-un punct mort, certurile faceau parte din meniul zilei, mi se parea ca doar se face ca nu intelege anumite lucruri, asa ca dupa ce am citit cartea am reusit sa resuscitez relatia, care a mai durat inca 2 ani. Mie personal mi-au placut la nebunie dialogurile haioase si modul in care explica el in carte limbajul martienilor si ale venusienelor. O carte super haioasa in care este imposibil sa nu va regasiti si voi.


A mai participat la realizarea cartii The Secret si Jack Canfield, cel care a adunat si a pus cap la cap minunatele povestiri din seria Supa de pui pentru suflet.Toate cartile din aceasta serie sunt f f reale, calde, poate chiar prea lacrimogene(dar asta pentru ca sunt adevarate, nu inventate si romantate), dar toate au capacitatea de a ne umaniza un pic cu povestile frumoase pe care le aduc in sufletele noastre. Eu am citit Supa de pui pentru suflet de mama chiar cand eram insarcinata, pt ca mama mea a vrut sa-mi faca o surpriza si pot sa spun ca a reusit din plin. Povestioarele din carti mi-au incalzit sufletul, care atunci era destul de impietrit, iar serile in care eram singura in casa au fost alinate cu mare succes de povestirile din acest gen de carti. Am mai citit si Supa de pui pentru sufletul indragostitilor, Supa de pui pentru suflet de copil, Supa de pui pentru suflet... mi-au placut la nebunie absolut toate si nu reusesc sa spun daca e vreuna favorita mea. Toate si-au facut treaba si mi-au hranit sufletul. Toate mi-au placut!!


Dar, sa revenim la The Secret: cartea este inaltatoare, cu o grafica superba si, pe mine (desi credeam ca sunt destul de optimista) chiar m-a facut sa deschid ochii mai bine si sa-mi dau seama ca intotdeauna este loc pentru mai bine. Am inceput deja sa aplic tehnicile de recunostinta pe care le-am invatat din carte si o sa va tin la curent cu evolutia lucrurilor.


Niciun comentariu: