miercuri, 10 septembrie 2008

Beti apa zilnic - este un obicei foarte sanatos


Toti prietenii mei stiu ca sunt distribuitor de produse pe baza de aloe vera de la Forever. Binenteles ca asta nu inseamna ca toata ziua nu beau decat suc concentrat si stabilizat de aloe vera, dar incerc sa particip o data pe luna la seminarii organizate de ei, seminarii din care am invatat o multime de lucruri despre cum sa ne pastram sanatatea sau cum sa ne-o imbunatatim macar.

Cel mai important sfat mi s-a parut acela referitor la consumul zilnic de apa. Pentru un ten luminos, un organism curatat de toxine, pentru organe interne sanatoase care sa functioneze la capacitate maxima... pentru toate astea, exista un singur sfat, foarte usor de urmat: beti zilnic apa... Lucrul acesta se invata, pt ca am auzit multe persoane spunand: Nu am timp sa beau apa... hai nu ma-nnebuni!! Nu ai timp?? Dar ai cumva timp sa te duci la spital pt operatia (cu laser ce-i drept, dar totusi f dureroasa) de pietre la rinichi?
Hai sa ne gandim mai mult la sanatatea noastra si sa incercam sa facem macar un prim mic pas (baby step) spre o viata mai lipsita de griji. Acest pas se poate face f.usor cu ajutorul telefonului mobil sau al emailului, mai precis, cu ajutorul functiei Alarm sau Reminder. In timpul saptamanii, cat suntem la job, este simplu sa ne punem alarma sau un Reminder in Outlook sa sune /sa ne anunte din ora in ora ca trebuie sa bem un pahar de apa.
Despre cantitatea de apa necesara sunt mai multe discutii: unii spun ca trebuie sa bem 2 litri zilnic, altii spun ca nu este nici un studiu relevant care sa demonstreze ca aceasta este cantitatea ideala, dar in schimb s-au efectuat studii din care reiese faptul ca prea multa apa, adica mai mult de peste 4 litri de apa pe zi poate duce la moarte prin "intoxicatie cu apa", datorita faptului ca rinichii refuza sa mai functioneze, apar disfunctii celulare, la nivelul pielii, al inimii, hepatice sau intestinale.

Concluzie: beti apa, dar nu exagerati...

De fapt, in viata, toate lucrurile trebuie sa se faca cu moderatie, indiferent ca e vorba de consumul de apa, shaorma, amandine, vitamine, covrigei, munca, barfe sau sex.
Si referitor la acest subiect, am gasit un articol f. interesant despre consumul de apa, pe care vreau sa-l impartasesc cu voi. Iata-l mai jos!! Se numeste: BETI APA DIMINEATA, PE STOMACUL GOL

In Japonia este foarte popular obiceiul de a bea apa imediat dupa trezire, in fiecare dimineata. Mai mult, testele cercatatorilor au demonstrat valoarea acestui obicei. Pentru cei in varsta si pentru bolile grave ca si pentru bolile moderne, tratamentul cu apa a fost considerat de succes de catre o societate medicala japoneza, ca tratament sigur 100% pentru urmatoarele boli: dureri de cap, sistemul circulator, artrita, batai puternice ale inimii, epilepsie, grasimi in exces, astm bronsic, tuberculoza, meningita, boli de ficat si urina, voma, gastrita, diaree, hemoroizi, diabet, constipatie, toate bolile de ochi, cancer la organele genitale si dereglari menstruale, boli ale urechilor, nasului si gatului.

Cum se face?
1. Dimineata, imediat dupa trezire, inainte de a va spala pe dinti, beti 4x 160 ml apa (aproximativ o jumatate de litru in total)
2. Spalati-va pe dinti dar nu mancati si nu beti nimic in urmatoarele 45 de minute.
3. Dupa 45 minute puteti bea si manca normal.
4. Dupa 15 minute de la micul dejun, pranz sau cina nu mancati si nu beti nimic 2 ore.
5. Cei care sunt batrani sau bolnavi si nu pot bea 4 pahare cu apa pot incepe prin a bea apa mai putina si sa creasca gradual pana la 4 pahare pe zi.

Urmatoarea lista indica numarul de zile de tratament necesar pentru vindecarea/controlul/ reducerea principalelor boli:
1. Presiune ridicata a sangelui- 30 zile
2. Gastrita - 10 zile
3. Diabet - 30 zile
4. Constipatie- 10 zile
5. Cancer- 180 zile
6. Tuberculoza- 90 zile
7. Pacientii cu artrita ar trebui sa urmeze tratamentul de mai sus doar 3 zile in prima saptamana si incepand din a doua saptamana zilnic.

Aceasta metoda de tratament nu are efecte adverse; oricum, la inceputul tratamentului s-ar putea sa fie necesar sa urinati de mai multe ori . Este si mai bine daca continuati acest tratament ca o activitate de rutina in viata voastra. Beti apa si ramaneti sanatosi si activi.

Se intelege acum de ce chinezii si japonezii beau ceai fierbinte la masa si apa care nu este rece. Poate este timpul sa adoptam si noi obiceiul lor de a bea apa in timp ce mancam!!! Nu avem nimic de pierdut, ci doar de castigat...

Pentru cei carora le place sa bea apa rece, aceste randuri sunt pentru voi! Este placut sa bei o ceasca cu o bautura rece dupa o masa copioasa. Dar s-a demonstrat ca apa rece solidifica mancarurile uleioase consumate, incetineste digestia, iar aceste mancaruri solidificate care reactioneaza cu acidul gastric se vor asimila mai repede decat hrana solida. Datorita acestui fapt se va depune un strat pe intestine si foarte curand, acesta se va transforma in grasime si va duce la cancer. Cel mai indicat este sa beti supa fierbinte sau apa calda dupa masa pentru topirea grasimilor.

Niciun comentariu: